Необходими съставки:
- 250 г кус-кус;
- 400 мл горещ зеленчуков бульон;
- 75 г кедрови ядки ;
- 50 г сушени кайсии;
- нарязани връзка листа от кориандър;
- 4-5 с. л. стафиди;
- настъргана кората и сок от 1 лимон;
- 5 супени лъжици зехтин.
Сложете кус-куса в средно голяма купа и го залейте с бульона. Покрийте купата със стреч фолио и я оставете да престои 5 минути. Сварете кус-куса до готовност. След това го отцедете от излишната вода.
Междувременно запечете кедровите ядки в сух тиган за няколко минути до бледо златисто.
Разбъркайте кус-куса с вилица и добавете всички останали съставки. Разбъркайте добре, за да се комбинират.
По желание може да овкусите с прясно настърган пармезан.