ЗАЩО МЪЖЕТЕ ТРЯБВА ДА КОНСУМИРАТ ТИКВЕНИ СЕМКИ?

Осъзнаването на здравето и благосъстоянието на мъжете е почти ограничено до фитнес залите и тренировките.

В стремежа си да постигнат привлекателна физика, мъжете обикновено пренебрегват нюансите на здравото тяло.

Много мъже се сблъскват с различни проблеми, свързани с тяхната простата с напредването на възрастта, особено мъжете над 50 години.

Ползи за здравето от тиквени семки

  • Тиквените семки, особено в суров вид, са пълни с минерали, като калий, цинк, магнезий, калций, омега 3 и витамин Е, което ги прави един от най-добрите избори за сърдечно болни.
  • Маслото от тиквени семки е пълно с витамини, противовъзпалителни съединения, линолова и олеинова киселина, които помагат при лечението на хипертрофия на простатата.
  • Тиквените семки също имат високо съдържание на протеин, което ги прави идеален избор за протеинова добавка.
  • Високото съдържание на магнезий в тиквените семки, прави тялото активно и енергично. Освен това помага за регулиране на кръвното налягане, поддържа мускулната функция и поддържа идеално ниво на захар.
  • Другият хранителен коефициент на тиквените семки е витамин А, тиамин, рибофлавин, ниацин и фолат.
  • Тиквените семки са ефективни блокери на DHT/дихидротестостерон/ . Известно е, че семената блокират производството на ензими, които превръщат тестостерона в DHT – основен виновник за косопада при мъжете.
  • Подобряват мъжката полова активност и плодовитостта.
  • Тиквените семки са източник на здравословни мазнини – Омега 3, Омега 6 и Омега 9. Добрите мазнини или здравословните мазнини увеличават усвояването на витамини и дори защитават мозъка. Така че, ако се чудите как да включите здравословни мазнини в диетата си, тиквените семки са добро начало.

Полезни ли са тиквените семки за простатата?

Тиквени семки за здравето на простатата – според последните проучвания консумацията на тиквени семки може да подтисне растежа на някои видове аномалии на простатата.

Консумацията на тиквени семки показва положителни резултати при задържане на анормален растеж и възпаление на простатата. Фитохимикалите в тиквените семки помагат за намаляване на ефекта на дихидротестостерона върху простатната жлеза.

Най-високите нива на цинк се намират в простатните жлези на човешкото тяло. По този начин цинкът, който съдържат тиквените семки, играе критична роля в поддържането на здравето и функционалността на простатата.

Имат положителен ефект върху мъжката потентност, тъй-като повишават ефективността на сперматозоидите.

Начини за консумация на тиквени семки

Добавянето на тиквени семки към вашата диета е най-лесният начин да се възползвате от предимствата им. Въпреки че няма препоръчителна дозировка, шепа семена всеки ден може да ви помогне да поддържате простатата си в добро здраве.

Можете да консумирате тахан от тиквени семки, като алтернатива на фъстъчено или обикновено масло. Пастата от тиквени семки е много по-здравословен вариант, тъй като е богата и на омега-3.

Маслото от тиквени семки е екстракт от самите семена и може да се добави също към салати, супи или смутита.

Тиквен протеин – ползите от тиквен протеинов прах са еквивалентни на тези на обикновените протеинови шейкове. Чудесна алтернатива за спортуващи. Тиквения протеин може да се добави към брашното за кексове, мъфини и други печива, за да се повиши протеиновата стойност на печивото.

В нашият магазин ROYALNUTS.BG можете да намерите Тиквено семе белено сурово, Тиквено семе белено печено, както и Тиквено семе печено

Коментари