ГРИЖА ЗА ЗДРАВЕТО И КОЖАТА С ЯДКИ КАШУ

Известни още като индийски фъстък, ядките кашу са изключително добър помощник за регулиране на общия холестерол. Ползите за сърдечносъдовата система са известни отдавна. Медът в кашуто регулира функцията на нервната система, а желязото, съдържащо се повече в суровото кашу, е важно за снабдяването на кислород в тъканите. Желязото помага и за добрата циркулация на кръвта. А в съчетание с магнезия е средство за справяне с мускулната слабост и други общи неразположения. Друг минерал – селенът – също е концентриран в суровите ядки. Спомага за оптималното състояние на клетъчните мембрани и ДНК като същевременно е мощен антиоксидант. Знаете, че липсата на селен в човешкото тяло се свързва с редица ракови заболявания, затова е нужно да си го набавяме.

  • кашу за здраво сърце и кръвообращение
    Редовната консумация на ядките кашу, оказва положителен ефект върху съдовата реактивност. Нормализира се естествената циркулация на кръвта, намалява се оксидативния стрес и възпалението на тъканите. По този начин по естествен път се регулира и лошият холестерол LDL в организма. Медът в кашуто премахва свободните радикали от тялото, което намалява болестите, свързани с кръвообращението.
  • кашу за здрава кожа и коса
    Всяко масло, съдържащо екстракти от кашу, е с неподозиран ефект за здравето на кожата. Такива масла са богати на селен, магнезий, цинк, желязо и фосфор и са често използвани за масажи и нормализиране при суха кожа и други подобни неразположения. Маслото от кашу е подмладяващо средство, помага за намаляване на бръчките. Полезните му вещества подсилват растежа на косата. Масло от кашу и жожоба в равни части помага за възстановяване и заздравяване на косата.
  • кашу за здрав храносмилателен тракт
    Големият процент диетични фибри, съдържащи се в кашуто, са добър помощник за регулиране на процесите в храносмилателния тракт. В тази връзка, ядките кашу са много предпочитани. Тъй като човешкото тяло не произежда олеинова и палмитинова киселина, кашуто е добро за набавянето им. Разбира се, не трябва да се прекалява, тъй като след прием на големи количества е възможно да се образуват газове.
  • кашу при отслабване
    Независимо дали сурово или печено кашу, в 30 г от ядката се съдържат около 150-160 калории, идващи предимно от полезните ненаситени мастни киселини. Приемът на кашу между храненията, особено при хора, спазващи хранителен режим за отслабване е изключително благоприятен, тъй като ядките подобряват метаболизма. Съдържащите се омега 3 мастни киселини подобряват храносмилането и спомогат за изгарянето на излишните мазнини. Приемът на кашу води до ситост, което от своя страна намалява прекомерния апетит. Ядките кашу са много лесно усвоими от организма и са полезни за всички възрасти – без изключение.
  • кашу при бременност
    Ядките кашу се препоръчителни и в хранителния режим през бременността. Полезните вещества на ядката са много и влияят благотворно на организма преди раждането. Витамините в кашуто премахват риска от авитаминоза, желязото се справя и защитава от анемия, сърдечният ритъм се стабилизира, нормалната работа на стомаха се възстановява. Съдържащият се витамин D заздравява костите. По време на бременността ядките кашу се използват и за подсилване на имунитета.

Royal Nuts препоръчва:

Кашу сурово

Кашу печено

Кашу печено с люспа

Тахан от кашу

Шоко кашу

Таханът, който предлагаме е направен от смлени ядки и нищо друго. Можете да проверите ТУК!

Коментари