Шоколадови трюфели с орехови ядки
Ето и една бърза рецепта за шоколадови трюфели, оваляни в орехови ядки. Бързи, лесни, вкусни, без много приготовления. Съставки: - 1/2 чаша шоколадов чипс https://sladkatakushta.com/ - 4 супени лъжици крема сирене - 1-1/2 чаши захар - 3/4 чаена лъжичка есенция ванилия...
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЯДКИТЕ?
Семена, бобови растения или плодове? В кулинарния свят отговорът е „да“ и на трите. Въпреки че ботаническата дефиниция на ядка е доста ясна, кулинарната употреба на думата „ядка“ е доста разнообразна. Докато бадемите, кашуто, шам фъстъкът и орехите технически са...
13 ВИДА ЧЕСТО СРЕЩАНИ И ИЗПОЛЗВАНИ ЯДКИ
Ядките постоянно се рекламират като здравословна закуска. Въпреки това, има толкова много различни видове ядки и всички те имат своите силни и слаби страни, когато дойде време да готвите с тях. Ето и едни от най-често консумираните ядки. БАДЕМИ...
БЕЗГЛУТЕНОВО БРАУНИ С БАДЕМИ И БОРОВИНКИ
Някои от традициите и обичаите на Великден произлизат от древността. По стар обичай Възкресение Христово се чества в продължение на 3 дни, а приготовленията за неговото отбелязване започват по време на Страстната седмица. Яйцата се боядисват рано сутринта на...
СУРОВИ БИСКВИТИ С ШАМ ФЪСТЪК
Великденските празници са точно зад ъгъла, затова ще Ви споделим тази рецепта за сурови бисквитки с шам-фъстък. В тях няма изкуствени хранителни оцветители, а само някои естествено зелени съставки като шам-фъстък и моринга на прах. Споделете тези вкусни, пълни с...
КЕДРОВИ ЯДКИ – ВПЕЧАТЛЯВАЩИ ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО
Кедровите ядки са питателна закуска, които могат да се консумират сурови или печени. Могат да се добавят към салати, да се поръсват отгоре с хумус и да се смесват като част от песто и други сосове. В Европа семената се добиват от Pinus pinea - италианска...
ШОКОЛАДОВИ БИСКВИТИ С БАДЕМОВО БРАШНО
Тези бисквити с бадемово брашно са лесни за приготвяне и изискват само шест прости съставки и се приготвят за по-малко от тридесет минути. Това е перфектната веганска рецепта за сладкиш с ниско съдържание на въглехидрати, без зърнени храни, без млечни продукти и без...
Шест причини да включим бадемите в нашето меню
1.Бадемите понижават нивата на холестерола Според проучване, публикувано в списанието на Американската асоциация за диабет, хората, които страдат от проблеми с холестерола, са били помолени да включат в ежедневното си менюто бадеми. В края на изследването е...
Брашното от рожков е супер храна, богата на витамини и минерали
Рожковът е родом от източното Средиземноморие, където се отглежда в продължение на 4000 години. Той е бил известен още от древни времена като хляба на свети Йоан или зърна скакал, тъй като шушулките на растението погрешно се смятали за „скакалците“, които Йоан...
10 Здравословни ползи за здравето от желатина
Желатинът е полупрозрачно твърдо вещество, получено от колагена, открит в костите на животните. Обикновено се използва като желиращ агент в производството на храни, фармацевтични продукти и козметика.Желатинът е основно дехидратиран бульон на прах, съставен от кости,...