ЯДКИТЕ И ПРИЕМЪТ ИМ ОТ ДЕЦА
Ядките могат да се консумират самостоятелно като бърза и здравословна закуска или да се използват за добавяне на хрупкавост и разнообразие към рецептите. Суровите или печени и несолени ядки са най-здравословният вариант. Ядките с добавена сол или захар по възможност...
НАКИСВАНЕ НА СУРОВИ ЯДКИ, БОБОВИ И ЗЪРНЕНИ ХРАНИ, ЗАЩО И КАК?
Предполагаме и вие често се обръщате към суровите ядки и семена като към здравословен източник на полезни мазнини и протеин. А често ги използвате и когато искате да похапнете нещо набързо. Част от менюто ни са и много зърнени и бобови култури. Но знаем ли всъщност...
КОНСУМАЦИЯТА НА ЯДКИ МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ ЗА ЗДРАВЕТО НА СЪРЦЕТО ПРИ ХОРА С ДИАБЕТ ТИП 2
Една шепа ядки на ден, като орехи, бадеми и шам фъстък, може да помогне за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания при възрастни с Диабет тип 2. Това гласи проучване, ръководено от изследователи от Харвард Т.Х. Чан училище по обществено здраве. Проучването...
ВКУСЕН СЛАДОЛЕД СЪС СУШЕНИ ЯГОДИ
Ето, че и лятото дойде. В горещите летни дни Ви представяме идея за сладолед, с ягодов вкус. С неустоим плътен вкус и аромат, чудесен за разхлаждане в горещините. Съставки: 400 г сушени ягоди...
Шоколадови трюфели с орехови ядки
Ето и една бърза рецепта за шоколадови трюфели, оваляни в орехови ядки. Бързи, лесни, вкусни, без много приготовления. Съставки: - 1/2 чаша шоколадов чипс https://sladkatakushta.com/ - 4 супени лъжици крема сирене - 1-1/2 чаши захар - 3/4 чаена лъжичка есенция ванилия...
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЯДКИТЕ?
Семена, бобови растения или плодове? В кулинарния свят отговорът е „да“ и на трите. Въпреки че ботаническата дефиниция на ядка е доста ясна, кулинарната употреба на думата „ядка“ е доста разнообразна. Докато бадемите, кашуто, шам фъстъкът и орехите технически са...
13 ВИДА ЧЕСТО СРЕЩАНИ И ИЗПОЛЗВАНИ ЯДКИ
Ядките постоянно се рекламират като здравословна закуска. Въпреки това, има толкова много различни видове ядки и всички те имат своите силни и слаби страни, когато дойде време да готвите с тях. Ето и едни от най-често консумираните ядки. БАДЕМИ...
БЕЗГЛУТЕНОВО БРАУНИ С БАДЕМИ И БОРОВИНКИ
Някои от традициите и обичаите на Великден произлизат от древността. По стар обичай Възкресение Христово се чества в продължение на 3 дни, а приготовленията за неговото отбелязване започват по време на Страстната седмица. Яйцата се боядисват рано сутринта на...
СУРОВИ БИСКВИТИ С ШАМ ФЪСТЪК
Великденските празници са точно зад ъгъла, затова ще Ви споделим тази рецепта за сурови бисквитки с шам-фъстък. В тях няма изкуствени хранителни оцветители, а само някои естествено зелени съставки като шам-фъстък и моринга на прах. Споделете тези вкусни, пълни с...
КЕДРОВИ ЯДКИ – ВПЕЧАТЛЯВАЩИ ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО
Кедровите ядки са питателна закуска, които могат да се консумират сурови или печени. Могат да се добавят към салати, да се поръсват отгоре с хумус и да се смесват като част от песто и други сосове. В Европа семената се добиват от Pinus pinea - италианска...