Описание
Произход: Египет
Тъй като бобът е богат на белтъчини, е желателно да го варите на тих огън, със затворен капак. При варене на висока температура е възможно зрънцето да се втвърди и да не омекне даже при по-продължително готвене.
Подходящ е за гарнитури с месо
Хранителна информация | 100г | % от РКП* |
---|---|---|
Енергийна стойност (kJ) | 1523 | 18% |
Енергийна стойност (kcal) | 360 | 18% |
Мазнини (g) | 0 | 0% |
от които наситени мастни киселини (g) | 0 | 0% |
Въглехидрати (g) | 60 | 23,1% |
от които захари (g) | 2,9 | 3,2% |
Влакнини (g) | 14 | -% |
Белтъци (g) | 23 | 46% |
Сол (g) ** | 0,04 | 0,7% |