Описание
Черният боб е с високо съдържание на фибри, фолиева киселина, протеини и антиоксиданти. Също носи на организма голямо разнообразие от витамини и минерали, важни за неговото здраве.
Подходящ е за салата, в комбинация със зеленчуци, ориз или лимец.
Популярен е в Латинска Америка, където е широко използван като съставка за мексиканското бурито и бразилското национално ястие фейхоада.
Хранителна информация | 100г | % от РКП* |
---|---|---|
Енергийна стойност (kJ) | 1608 | 19% |
Енергийна стойност (kcal) | 381 | 19% |
Мазнини (g) | 1,4 | 2% |
от които наситени мастни киселини (g) | 0,4 | 2% |
Въглехидрати (g) | 62 | 23,8% |
от които захари (g) | 2,1 | 2,3% |
Влакнини (g) | 16 | -% |
Белтъци (g) | 22 | 44% |
Сол (g) ** | 0,01 | 0,2% |