• +359 887 620 372 / 884 221 972
  • info@royalnuts.bg
BulgarianEnglishFrenchGermanItalianRussian
Меню

ДОМАШНО БАДЕМОВО МЛЯКО

 

 
Количество:
около 6 чаши бадемово мляко
Съставки:
2 чаши сурови бадеми
Вода за накисване
8 фурми без костилка
½ чаена лъжичка морска сол
1 ванилова шушулка 
Инструкции:
1. Поставете бадемите в буркан и напълнете до върха с вода. Оставете ги 
да киснат най-малко 12 часа или до 48 часа. Бадемите ще се разширят по
размер и почти ще се удвоят по обем, ако ги оставите да се накисват за
48 часа. Когато приключите с накисването на вашите ядки, ги изплакнете
обилно с вода. Ако желаете, в този момент лесно можете да ги обелите,
въпреки че това не е необходима стъпка. 2. Поставете изплаканите бадеми в блендер на висока скорост заедно с
6-те чаши вода, фурмите, солта и ванилията.Смесете всичко на висока
скорост за 1½ до 2 минути. 3. Поставете тензухена кърпа или голяма купа с ръбовете висяща отстрани
и изсипете бадемовата смес в кърпата.Вдигнете кърпата от купата и
използвайте ръцете си, за да изцедите течността. Когато вече не можете
да извлечете никаква течност от кърпата, оставете кърпата, пълна
с целулоза, настрана. 4. Изсипете бадемовото мляко в подходящ буркан или стъклено шише, и
поставете в хладилник. Пийте веднъж охладено! Обърнете внимание, че ще
трябва да разклатите бутилката преди да излеете млякото, тъй като то
естествено ще се отдели, докато седи в хладилника.
 

Източник и снимки https://www.thekitchenmccabe.com/2017/04/25/homemade-almond-milk/

 

Източник и снимки https://www.thekitchenmccabe.com/2017/04/25/homemade-almond-milk/

 

Източник и снимки https://www.thekitchenmccabe.com/2017/04/25/homemade-almond-milk/

 

Източник и снимки https://www.thekitchenmccabe.com/2017/04/25/homemade-almond-milk/

Pin It on Pinterest