16 Ползи от орехите за вашето здраве, кожа и коса

Орехите са най-здравословните ядки след бадемите. Те са пълни с множество съединения, които ще са от полза за вашата коса, здраве и кожа. Ето някои от предимствата на орехите.

Ползи за здравето от орехите:

1. Добър за сърцето:

Орехите съдържат омега-3 мастни киселини, което го прави подходящ за сърдечно-съдовото здраве. Ако страдате от високо кръвно налягане, консумацията на няколко ореха редовно може да понижи кръвното ви налягане. Омега-3 мастните киселини ще намалят лошия холестерол в организма и ще инициират процеса на добрия холестерол в организма. Орехите са полезни за цялостното здраве на сърцето.

2. Подсилете имунната си система:

Силният имунитет е необходимо за оцеляване. Орехите съдържат антиоксиданти, което го прави добра храна за получаване на по-висок имунитет.

3. Орехът подобрява функционирането на мозъка:

Мозъкът е жизненоважният орган на тялото и той трябва да е стабилен. Омега-3 в орехи изостря паметта ви. Освен това помага за функционирането на нервната система.

4. Рак на гърдата:

Ракът на гърдата може да се контролира, ако орехите се консумират ежедневно. Това е доказан факт.

5. Лекува възпалителни заболявания:

Артрит, астма и екзема са някои от често срещаните възпалителни заболявания, които увреждат организма. Орехът има мастни киселини, които помагат да се контролират тези заболявания.

6. Подобрява здравето на костите:

Алфа линоленовата киселина присъства в орехите, която е отговорна за укрепването на костите. скоростта на възпаление намалява поради наличието на омега-3 в орехите. Това води до по-здрави кости.

7. Лекува безсъние:

Съединението, наречено мелатонин, присъства в орехите, което ви осигурява добър сън. Също така мастните киселини понижават кръвното налягане, като по този начин помага на тялото да се отпусне и да заспи.

8.Бременност:

Бременната майка определено трябва да консумира орехи всеки ден. Той съдържа рибофлавин, фолати, тиамин и други необходими витамини, които са необходими за здравето на плода. Бременните жени трябва да добавят орехи към диетата си.

9. Справя се със запека:

Богатите фибри, присъстващи в орехите, проследяват храносмилателната ви система и я изглаждат. Червата трябва да се прочистват ежедневно. Фибрите помагат при справяне с проблеми със запека. Доброто храносмилане ще изхвърли токсините от тялото и ще ви избави от много заболявания.

Предимства при ядене на орехи за кожата:

Кожата се нуждае от много внимание още от първите дни. Една малка небрежност и в крайна сметка ще съсипете текстурата на кожата. Замърсителите на въздуха и козметичните химикали са 2 основни причини за кожни проблеми. Има и генетични и наследствени кожни проблеми. Орехът е козметичен продукт и може да направи чудеса за вашата кожа. Ето няколко предимства на орехите за кожата:

10. Намалява тъмните кръгове под очите:

Очите ви отразяват вашето здравословно състояние. Ако преживявате стрес и не почивате правилно, тъмните кръгове са сигурни. Превенцията винаги е по-добра от лечението. Ореховото масло е направено от оригиналните орехи и е полезно за намаляване на тъмните кръгове.

Вземете няколко капки орехово масло в пръстите си. Нанесете върху тъмните кръгове и нежно ги масажирайте. Оставете за една нощ. Измийте със студена вода сутрин. Нанасяйте това масло ежедневно и вижте разликата в очите си.

11. Овлажнява кожата:

Не можете да се справите със сухата кожа? Какво ще кажете за естествен овлажнител? Ореховото масло е чудодейно средство за суха кожа.

Вземете няколко капки орехово масло. Стопли го. Потопете пръстите си в него и нанесете върху лицето си. Използвайте пръсти, за да масажирате маслото на лицето си. Оставете за една нощ. Измийте го със студена вода сутрин. Кожата ви ще бъде овлажнена вътрешно. Следвайте това всеки ден за по-бързи резултати.

12. Контролира стареенето на кожата:

С напредване на възрастта, така става и кожата. Въпреки че възрастта е просто число, все пак се отразява на кожата и ние мразим това отражение. От стареенето на кожата зависи много фактори и тя се различава от кожата до кожата. Витамин B, който се намира в орехите, подпомага процеса на стареене на кожата. Витамин В понижава нивата на стрес и повишава настроението ви. Нивата на стрес са пряко пропорционални на стареенето на кожата. Той също има витамин Е, който е храна за кожата. Подхранва кожата и контролира бръчките и фините линии.

Предимства на орехите за косата:

Красивата коса определено добавя към цялостната ви личност. Косата също претърпява много проблеми поради начина на живот, който водим. Замърсяването, нивата на стрес, диетата и генетиката могат да навредят на косата ви. По този начин трябва да се обърне незабавно внимание, ако има проблеми с косата.

Ето някои от начините орехите да са от полза за косата ви:

13. Укрепва косата:

Калий, Омега 3, Омега 6 и Омега 9 мастни киселини са всички необходими компоненти за силни и здрава коса. Орехът има всички тях.

Вземете няколко капки орехово масло в съд. Загрейте го и вземете памучен тампон, с който да нанесете маслото по скалпа и косата. Оставете за една нощ.

14. Предотвратява оплешивяването:

Ореховото масло има силата да предотврати оплешивяването на косата. Опитайте го.

15. Контролира пърхота

Орехът е натурален продукт против пърхот и има силата да контролира тези бели люспи.

16. Води към по-здравословен скалп:

Скалпът трябва да е чист и без инфекции. Ясният скалп ще доведе само до по-здрава коса. Орехът има противогъбични свойства, за да предпази инфекциите.

Надявам се тази статия да ви е била полезна. Въпреки че орехите са леко калорични по природа, все пак ползите са много. Редовната консумация на орехи определено ще бъде от полза за вашето здраве. Ако не сте добавили орехи към диетата си, започнете го сега и извлечете ползите. Споделете вашите коментари и отзиви с нас.

Коментари

BulgarianEnglishFrenchGermanItalianRussian