ЛЕНЕНО МАСЛО, Балчо, 250 мл

7.20лв.

Добави в любими
Добави в любими

Описание на продукта:

Произвежда се чрез студено пресоване на висококачествено ленено семе при специални условия – в тъмно помещение и при ниска температура. Пакетира се веднага в тъмни, стъклени бутилки, за да се предпази от окисляване и да се запазят максимално ценните му качества.
От древни времена лененото семе е познато като лечебна билка. Първоначално култивирано в Европа, растението представлява кафяви семена, които са били използвани за приготвяне на мехлеми за възпалена кожа и лечебна каша при запек. Днес лененото семе е най-добре познато и използвано като терапевтично масло, което се получава при пресоване.

Предназначение:

Лененото масло е отличен източник на есенциални мастни киселини Омега 3 – около 58% и Омега 6 – около 14%, които са крайно необходими за поддържане на добро здраве. Тези киселини не могат да се синтезират в човешкия организъм, а трябва да се набавят с храната. Те подпомагат функциите на сърдечно-съдовата система и имунната система, нервната система и не на последно място участват в репродуктивността. Редовното приемане на ленено масло /2-3 суп.лъж. на ден/ намалява риска от рак и предпазва от ефектите на застаряването. Оказва благоприятно влияние при симптоми на менопаузата и менструални болки. Консумацията на ленено масло подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите.
Маслото от ленено семе съдържа значително количество растителни хормони – лигнани. Лигнаните са важни растителни съставки, които действат подобно на хормони в нашето тяло. Те имат способността да се свързват със съществуващите хормони и да поддържат оптималните им нива, необходими за доброто ни здраве.
Подходящо е за салатни дресинги, овкусяване на сирена и др. Не загрявайте! Добавете непосредствено преди да сервирате топлите ястия.
Предложение за употреба: Смес за мазане от ленено масло и тофу