КАК ДА СИ ИЗПУКАМЕ ПУКАНКИ?

Кой може да устои на една пълна купа с пресни хрупкави пуканки, от които се разнася страхотен аромат на масло? Ние ли? Не, не и ние. Ами вие?

Следващия път, когато се опъвате на дивана за новия епизод от любимия сериал, или чакате няколко приятели за по бира, не му мислете много, ами слагайте тенджерата на котлона. Защото пуканките всъщност са едни от най-здравословните храни.

А ето и как да си приготвите домашни пуканки

Сложете голяма тенджера на котлона, може и с незалепващо покритие. След като тенджерата се е нагорещила сипете мазнина на дъното й (олио, зехтин, авокадово масло), малка бучка масло и 2 щипки сол. Сложете царевицата за пукане, която да покрие дъното на тенджерата, но без зрънцата да бъдат едно върху друго. Покрито дъно на 3 литрова тенджера е достатъчно за една купа пуканки.

Затворете тенджерата с капак, и нека пукането на пуканки да започне. На всеки десетина пукания леко разклащайте тенджерата, за да се овкусят добре с масълце и сол.

Изключете котлона и оставете тенджерата още малко, докато пукането съвсем спре. Преди да отворите раздрусайте хубаво тенджерата, за да се овкусят на пълно.

Когато сте готови изсипете пуканките в купа и им се насладете, гледайки любимия сериал. https://tvseriali.bg/tvseries-list/bg

Няколко интересни факта за пуканките:

  • Те са пълни с протеин. В 100 гр. пуканки има 13 гр протеин;
  • Един от най-добрите снаксове – без мазнини, захар и минимално количество калории;
  • Те са отличен източник на диетични фибри, тъй като спадат към пълнозърнестите храни;
  • Едва ли ще ви омръзнат скоро, а и можете да ги приготвят с различни вкусове;
  • Ще ви държат дълго време сити;
  • Не са скъпи. Можете да си набавите по-голямо колияество, което да съхранявате в херметически затворен съд.

Не се колебайте, а поръчайте от нашата царевица за пукане, която да Ви стопли в студените зимни дни. https://royalnuts.bg/%d1%86%d0%b0%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d1%83%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b5/

Коментари