ДА ПРЕЗАРЕДИМ С ПРОЛЕТТА

Колкото и да не си личи, пролетта е вече тук. Така че помислете и за тялото си. Пролетта е сезонът, който напомня на организма ни, колко се е изтощил през изминалата зима. Ето защо сега е моментът да набавим необходимите витамини и минерали за да си „презаредим батeрията“.

Тъй като все още на пазара липсват доста от плодовете и зеленчуците, които биха ни помогнали да се възстановим по-бързо, ние ви предлагаме да ги заместите със сушени плодове, био семена и масла.

Ето и едно бързо предложение от нас

Синята боровинка е идеален старт на деня, в едно освежаващо смути или просто като бърза закуска. В 50 гр. сушени боровинки се съдържат около 65 калории и почти никакви мазнини, същевременно си набавяте 10% от дневния прием на калций и витамин С, както и 2% от необходимата дажба желязо.

Натуралната кайсия е много важен антиоксидант, затова в никакъв случай не я пренебрегвайте. Също така сушените кайсии успяват да неутрализират свободните радикали в организма, което спомага за предотвратяването на оксидативния стрес. Това повишава еластичността на кожата и забавя появата на бръчки и петна.

Ммм сушените ягоди. От къде да започнем… Освен че са ужасно вкусни, 30 гр. сушени ягоди добавят на човек близо 40% от необходимата му дневна доза витамин С, 4% калции и също толкова желязо.

Консумирайте ги заедно или по отделно, но ако към този лек микс от плодове добавим малко конопено семе, овесни трици и шепа ядки по вкус, ще си дадем един чудесен старт на деня.

Не забравяйте да накиснете закуската от предната вечер, така най-лесно организмът ще усвои полезните вещества.

Коментари