Био Каму Каму на прах 125 г

24.49лв.

Добави в любими
Добави в любими
Категория: Етикет:

Описание

Каму каму (Myrciaria dubia) е малко храстовидно дърво, което е част от растителността в дъждовните гори на Амазонка, в Перу и Бразилия. Ражда лилаво-червени плодове, подобни на череша. Малките му цветове са с восъчно-бели венчелистчета и излъчват сладък аромат. Използва се най-вече заради ядливите му плодове.

Растението изключително леко понася наводнения. Дърветата започват да дават плод след 4-6 години. Всяка година дава реколта. Растението цъфти в края на сухия сезон и дава плод в средата на дъждовния сезон. Относително лесно се отглежда. Вирее най-добре в горещ, влажен тропически климат, но може да расте и в субтропика.

Най-важното качество на каму каму е изключително високото му съдържание на витамин C, около 2-3% от теглото на пресния плод. Затова е популярно средство за предпазване от настинки и грип. Много добър антиоксидант, подпомага имунната система и има противостареещо действие. Червеникавият пигмент в ципата на плодовете придава на соковете от каму каму привлекателен и уникален розов цвят. Ароматът е мек и ненатрапчив. Съдържа също аминокиселините валин, левцин и серин и е богато на флавоноиди.

Начин на употреба: 1-2 ч.л. на ден с вода, добавете към шейк, фреш, мюсли, сладолед, кремове или десерти.

  Хранителни стойности   за 100g
  Енергия   1320 KJ/314 Kcal
  Мазнини   2,5g
  – от които наситени мастни киселини   0,4g
  Въглехидрати   55,6g
  – от които захари   5,6g
  Белтъци   5,6g
  Сол   0,07g
  Влакнини   23,4g

Съхранение: На сухо и хладно място.
Страна на произход: Перу
Производител: Великобритания

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Био Каму Каму на прах 125 г“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

BulgarianEnglishFrenchGermanItalianRussian

Call Now

Pin It on Pinterest