ОРЕХИ С ЧЕРУПКА, 1 кг

6.80лв.

Орехи с черупка

Добави в любими
Добави в любими
Категория: Етикети: , ,

Описание

Черупката на ореха е естествената защитна среда, която удължава срока на годност на самата ядка. Орехите са внимателно сушени на проветриви места, за да се намали вероятността от загниване. След разчупване, ядката се отделя лесно и бързо.

Смята се, че ореховата ядка е добър източник на Омега 3 мастни киселини. Те притежава множество хранителни вещества, витамини и минерали. Преди тяхната сурова консумация се препоръчва накисване за минимум 4-10 часа, с цел освобождаване от инхибиторите, които съдържат. Накисвайки ги, ядките се събуждат за покълване и се превръщат в „жива” храна. Преди директна употреба се измиват добре, за да се премахне тъмната течност, която са пуснали.

Начин на употреба:

Орехите могат да се консумират както сурови, така и печени. Те са чудесна добавка към мюсли и овесени ядки; към каши и салати. Използват се в протеинови шейкове, а особено подходящо е добавянето им към (ядков) таратор, зелена салата или сирена.

Съхранение:

Малко известно е, че най-добрата температура за съхраняване на орехите е -3 °C, далеч от влага. Заради високото съдържание на мазнини, опасността от гранясване е по-голяма. Може да удължите значително срока им на годност (до половин година), ако ги съхранявате в хладилник.

Допълнителна информация

Тегло 1.000 kg
Разфасовка

1 кг.

BulgarianEnglishFrenchGermanItalianRussian