Описание
Олиото от пшеничен зародиш се отличава със своето необичайно високо съдържание на Витамин Е. То осигурява приблизително 233mg Витамин Е на 100g олио и това го прави важно за ежедневния хранителен режим. Освен това, олиото има високо съдържание на полиненаситени мастни киселини линолова киселина (Омега-6) и линоленова киселина (Омега-3).
Начин на употреба: Подходящо е само за студени ястия, тъй като повечето от ценните съставки се губят при нагряване. Вкусният, подобен на пшеница вкус на олиото добавя индивидуална, пикантна нотка на всички салати и дресинги, сурови храни и дипове. Също така е вкусно в мюсли, извара и други десерти. След готвене, може да бъде добавено към супи и сосове или поръсено върху топли зеленчукови ястия.
Веган. Вегетариански.
Хранителни стойности | за 100g |
Енергийна стойност | 3700 kJ/900 kcal |
Мазнини | 16g |
– от които наситени мастни киселини | 13,5g |
– мононенаситени мастни киселини | 13,5g |
– полиненаситени мастни киселини | 70,5g |
Въглехидрати | 0g |
– от които захари | 0g |
Белтъци | 0g |
Сол | 0g |
Витамин Е | 233mg (1941%*) |
*РКП – Референтни количества за дневен прием от средностатистически възрастен (8400 kJ/2000 kcal).
Съхранение: На хладно и тъмно място.
Отзиви
Все още няма отзиви.