Метилсулфонилметан (МСМ) на прах 250г

11.99лв.

Добави в любими
Добави в любими

Описание

MСМ е абревиатура за метил-сулфонил-метан (methyl-sulfonyl-methane) – органично сярно съединение, което се среща в различни храни и се използва от нашето тяло за образуването на важни ензими, антитела, глутатион и съединителна тъкан. Също допринася и за производството на аминокиселините серин, метионин и серотонин (т. нар. „хормон на щастието”). Сярата участва в синтеза на протеини и в катализирането на метаболитни процеси, които превръщат храната в енергия.
МСМ играе важна роля за образуването на кератин, колаген, еластин, които осигуряват гъвкавост, тонус и сила на мускулите, костите, ставите, вътрешните мембрани, кожата, косата и ноктите.

МСМ е с произход от океаните, където микроскопичните планктонни серни съединения се освобождават в морска вода, където бързо се превръщат DMS, летливи серни съединения които се изпускат в атмосферата. В това прекъснато, газообразно състояние, DMS реагира с озона и ултравиолетови слънчеви лъчи, за да се създаде DMSO (диметилсулфоксид) и DMSO2 (диметил-сулфонил-метан), известни като MSM. След като попадне метилсулфонилметана (МСМ) с дъжда на земята се събира и концентрира в растенията. Въпреки, че MСM е в изобилие в природата, дори и най-богатите природни източници осигуряват MСM на нивата на няколко части на милион. Натуралният добив на MСM от дървета не е възможен. MСM се получава чрез окисляване на DMSO. Този процес е паралелен с естественото окисляване на DMSO към MСM, което става в морската атмосфера и се произвежда МСМ, като този химически идентичен акт се среща в природата.

5 начина, с които МСМ е полезен за здравето ни

1. Източник на сяра – един от най-важните елементи в тялото ни, участващ в изграждането на мускулна тъкан.
2. Покрепа за костите и ставите – подпомага разтварянето на калциевите отлагания в тялото, подобрява гъвкавостта, облекчава подуването.
3. Детокс ефект – повишава пропускливостта на клетките, с което улеснява изхвърлянето на излишните флуиди и токсини.
4. Грижа за кожата – доставя колаген и кератин – най-важните елементи за кожата, косата и ноктите. Заради това го наричат още „минералът на красотата“.
5. Естествен стимулант – улеснява усвояването на хранителни вещества, с което повишава жизнеността и нивата на енергия.

Препоръчителен дневен прием: 0,5 грама два пъти дневно. Комбинирайте с плодов сок за по-добър вкус. Постепенно можете да увеличите дозата до 1 грам два пъти на ден. Добре е да пиете повече вода, когато приемате тази хранителна добавка.

Забележка: Препоръчителният дневен прием не трябва да бъде превишаван. Продуктът не трябва да се използва като заместител на балансираното и разнообразно хранене и здравословен начин на живот.

  Хранителни стойности   за 100g
  Енергия   0 KJ/0 Kcal
  Мазнини   0g
  – от които наситени мастни киселини   0g
  Въглехидрати   0g
  – от които захари   0g
  Белтъци   0g
  Сол   0g
  Влакнини   0g

Съхранение: На сухо и прохладно място.
Произход: Китай
Производител: Великобритания

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Метилсулфонилметан (МСМ) на прах 250г“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

BulgarianEnglishFrenchGermanItalianRussian