КОНСУМАЦИЯТА НА ЯДКИ МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ ЗА ЗДРАВЕТО НА СЪРЦЕТО ПРИ ХОРА С ДИАБЕТ ТИП 2

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Една шепа ядки на ден, като орехи, бадеми и шам фъстък, може да помогне за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания при възрастни с Диабет тип 2. Това гласи проучване, ръководено от изследователи от Харвард Т.Х. Чан училище по обществено здраве.

Проучването е установило, че хората с Диабет тип 2, които ядат по една шепа ядки, поне пет пъти седмично, са с 17% по-малка вероятност да развият сърдечни заболявания, отколкото тези, които ядат ядки веднъж седмично или дори по-рядко.

Проучването е публикувано онлайн в Circulation Research. https://www.hsph.harvard.edu/news/hsph-in-the-news/nut-heart-health-type2-diabetes/

Изследователите са анализирали здравни данни от 16 217 жени и мъже в проучването за здравето на медицинските сестри и последващото проучване на здравните специалисти, които са имали диабет тип 2 в началото на проучванията или са били диагностицирани по време на проследяването.

Резултатите от проучването „предоставят нови доказателства, които подкрепят препоръката за включване на ядки в здравословните хранителни модели за предотвратяване на усложнения от сърдечно-съдови заболявания и преждевременна смърт сред хората с диабет“, каза пред Ройтерс водещият автор Ганг Лиу, научен сътрудник в Департамента по хранене.

Ядките могат да помогнат за контролиране на кръвната захар и възпалението поради хранителните вещества, които съдържат, като ненаситени мастни киселини, фибри, витамин Е и магнезий, каза Лиу.“

Тук можете да намерите нашите сурови бадеми: https://royalnuts.bg/%d0%be%d1%80%d0%b5%d1%85-%d1%81%d1%83%d1%80%d0%be%d0%b2/

Линк към нашите сурови орехи: https://royalnuts.bg/%d0%b1%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%bc-%d1%81%d1%83%d1%80%d0%be%d0%b2/

Коментари

BulgarianEnglishFrenchGermanItalianRussian

Call Now

Pin It on Pinterest