КАКАО НА ПРАХ БИО 250 гр

10.39лв.

Добави в любими
Добави в любими
Категория: Етикети: ,

Описание

Сорта Криоло (Criollo) е древен сорт какао, наричан още “Кралицата на какаото”, тъй като се произвежда от най-високия клас зърна. Те са фини, с отличителен аромат, рядко се срещат и са много скъпи и почитани заради богатия си вкус и аромат. В процеса на производство какаовите зърна внимателно се смилат при ниска температура, за да се запазят първоначалните им хранителни вещества и аромат. Първия продукт от този процес е какаовата паста – от нея се извлича мазнината, която наричаме какаово масло. Останалите твърди частици се обработват и смилат до получаване на фин прах. Суровото какао на прах има тъмнокафяв цвят и вкусът му е леко горчив.

Начин на употреба: Използвайте самостоятелно или в комбинация с парченца шоколад, за по-богат шоколадов вкус. Добавете при приготвяне на шоколадови палачинки, мъфини, кексове, бисквити, глазури, топинг, напитки с мляко и други.

  Хранителни стойности   за 100g
  Енергия   1471 kJ/353 kcal
  Мазнини   11g
  – от които наситени мастни киселини   6,83g
  Въглехидрати   19,52g
  – от които захари   2,45g
  Белтъци   27,8g
  Сол   0,1g
  Влакнини   32,48g
  Калций   128mg (16%*)
  Калий   1524mg (76,2%*)
  Желязо   13,9mg (99%*)
  Магнезий   499mg (133%*)
  Фосфор   734mg (105%*)
  Цинк   6,8mg (68%*)
  Мед   3,8mg (380%*)
  Манган   3,8mg (190%*)
  Селен   14,3μg (26%*)

* РКП Референтни количества за дневен прием

Съхранение: На сухо и хладно място, далече от топлина и пряка слънчева светлина.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „КАКАО НА ПРАХ БИО 250 гр“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

BulgarianEnglishFrenchGermanItalianRussian

Call Now

Pin It on Pinterest