КАКАОВИ ЗЪРНА СЧУКАНИ БИО 250 гр

11.89лв.

Добави в любими
Добави в любими
Категория: Етикети: , , ,

Описание

Креолските какаови зърна са известни като “Кралицата на какаото” и са древен, не-хибриден сорт с богат и наситен вкус и аромат, едни от високо ценените какаови зърна в цял свят. Много малка част от световното производство на какаови зърна е от Креолски дървета, тъй като те са чувствителни и отглеждането им изисква повече грижи, а и реколтата от тях е относително по-малка.

Какаовите парченца представляват обелени и счукани какаови зърна. Всъщност счуканите какаови зърна са предшественик на шоколада. Има два вида счукани какаови зърна, единият е от печени какаови зърна, а другият от сурови какаови зърна. Те съдържат магнезий, сяра, антиоксиданти, моноаминооксидазни инхибитори, фенилетиламин и анандамид.

Какаовите зърна съдържат белтъчини, мазнини, въглехидрати, фибри, желязо, калций, магнезий, витамини В, витамин С и Е и много други полезни съставки. Високото съдържание на магнезий увеличава силата на сърдечния мускул, намалява кръвосъсирването, регулира кръвното налягане и намалява вероятността от образуване на кръвни съсиреци и инсулти. Също подсилва артериите и вените, намалява менструалните симптоми и помага за детоксикацията.

Какаовите зърна се смятат за силен анти-депресант и анти-стресово средство. Оказват положителен ефект на мозъчната дейност. Високата концентрация на антиоксиданти е по-голяма отколкото във всяка друга храна. Какаовите антиоксиданти са много стабилни и лесно се усвояват от човешкия организм (стигат до клетките за 30 минути).

Препоръчителна доза: 28g (около 2 с.л. на ден). Подходящи за директна консумация или в комбинация с плодове, мюсли, като добавка към шейкове и десерти. Бъдете внимателни когато ядете счуканите какаови зърна и избягвайте консумацията на млечни продукти, за да извлечете максимално ползите от какаото. Доказано е, че млечните продукти блокират способността на организма да абсорбира антиоксидантите от какаото.

Забележка: Да не се превишава препоръчителния дневен прием, какаото е стимулант за нервната система и прекалената консумация може да доведе до тревожност, безсъние и проблеми със сърдечната дейност.

  Хранителни стойности   за 100g
  Енергия   2437 KJ/585 kcal
  Мазнини   51,6g
  – от които наситени мастни киселини   30,2g
  Въглехидрати   6g
  – от които захари   1,5g
  Белтъци   12,4g
  Сол   0,15g
  Влакнини   23,4g

Съхранение: На сухо и прохладно място.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „КАКАОВИ ЗЪРНА СЧУКАНИ БИО 250 гр“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

BulgarianEnglishFrenchGermanItalianRussian

Call Now

Pin It on Pinterest