ВКУСЕН СЛАДОЛЕД СЪС СУШЕНИ ЯГОДИ

Ето, че и лятото дойде. В горещите летни дни Ви представяме идея за сладолед, с ягодов вкус. С неустоим плътен вкус и аромат, чудесен за разхлаждане в горещините.

Съставки:

Начин на приготвяне:

Сложете ягодите в кухненски робот или блендер и ги разбийте на пюре, след което добавете лимоновия сок на вкус – ако ягодите са много кисели, сложете по-малко.

Загрейте сметаната и млякото в тиган без да кипва. Разбийте захарта и жълтъците в купа за една-две минути. Бавно изсипете горещата сметанова смес в яйцата, като разбивате. След като се измешат напълно, прецедете през цедка обратно в тигана. Внимателно гответе на слаб  огън, докато леко се сгъсти – трябва да покрие задната част на лъжицата ви и да остави канал, ако прокарате пръст през нея. Внимавайте да не го препечете. Прехвърлете в купа. Покрийте и охладете за 1 час.

Разбъркайте ягодовото пюре и ванилията в студения крем. Опитайте, за да видите дали има нужда от още малко лимон или ванилия.

Замразете сладоледа в машина за сладолед или контейнер във фризера. Ако нямате машина за сладолед, замразете за 4 часа, като разбивате енергично или бъркайте в кухненски робот на всеки час, за да премахнете всички ледени кристали. Можете да съхранявате във фризера до два месеца.

Преди консумация, поръсате с филиран бадем по желание или други ядки по Ваш вкус. Приятен апетит!

Коментари

BulgarianEnglishFrenchGermanItalianRussian