Описание
Брашното от рожков е биопродукт и често е определян като заместител на шоколада, според някои и на какаото. Трети твърдят, че има вкус на нещо много познато, но им е трудно да определят на какво точно. Независимо от това дали прилича на някакъв друг продукт или на себе си, рожков съдържа много полезни вещества.
Освен това е много по-малко калорично от какаото – брашното от рожков има с около 60 % по-малко калории. Съдържа много калций, витамин A, B1, B2, магнезий.
Растението представлява дърво, което започва да ражда плодове чак след шестата година. Наричат се рожкови шушулки.Рожковото дърво е вечно зелено.
Съставки: брашно от рожков.
Съхранение: Да се съхранява на сухи и проветриви помещения далеч от слънчева светлина при стайна температура (220С).
Употреба: За влагане в храни.