Био мака корен на прах 125г

6.49лв.

Добави в любими
Добави в любими
Категория: Етикети: , ,

Описание

Маката e растение което расте в Боливия и Перу. Известна е предимно като перуанска мака. Расте по високите планини и само при студени условия, в по-бедна почва. Хипокотилите (Hypocotyls) са едни от основните съставки на естествено израсналия и органичен корен в планинските области. Съдържанието им е значително по-ниско в растенията, отглеждани в парници или топли места. Има значителна разлика в съдържанието на съставката, както и на други вещества при мака, отглеждана в други области на Андите и в диворастящата, органична мака.

Хората я ценят заради корена, който може да бъде използван като зеленчук или лечебно растение. Мака коренът е богат на въглехидрати и протеин – съдържа 60% въглехидрати, 10% белтък, 8,5% хранителни фибри и 2,2% мазнини. Съдържа също уридин, ябълчна киселина, бензоил дериват, гликосинолати и др. Изсушеният мака корен е богат на алкалоиди и есенциални минерали (селен, калций, магнезий, желязо), мастни киселини, включително линолеинови, палмитинови, олеинови киселини и 19 аминокиселини, полизахариди и др.

Мака се отглежда и консумира от южноамериканците от хиляди години. Има възстановяващ ефект при мъже и жени на средна и напреднала възраст. Южноамериканците използват корена за увеличаване на енергията, за облекчаване на физическата и психическата умора, за обогатяване на храната. Мака може да помогне при проблеми свързани със застаряването, остеопороза или анемия. Мака е добре известна и като “билковата виагра”. Това се дължи на високата концентрация на протеини и други жизненоважни хранителни вещества. Поради това, в района на Андите на мака се гледа като на магичен “символ на младостта”.

Мака коренът е богат на въглехидрати и белтъци – съдържа 60% въглехидрати, 10% белтъци, 8,5% хранителни фибри и 2,2% мазнини. Съдържа също уридин, ябълчна киселина, бензоил дериват, гликосинолати и др. Изсушеният мака корен е богат на алкалоиди и есенциални минерали (селен, калций, магнезий, желязо), мастни киселини, включително линолеинови, палмитинови, олеинови киселини и 19 аминокиселини, полизахариди и др. Тя може да засили имунната система, да повиши способността на мозъка и да подобри телесните функции. Има възстановяващ ефект при мъже и жени на средна и напреднала възраст. Мака е добре известна и като “билковата виагра”. Това се дължи на високата концетрация на белтъци и други жизненоважни хранителни вещества. Поради това, в района на Андите на мака се гледа като на магичен “символ на младостта”.

Предложение за употреба: от ½ до 2 ч.л. на ден. Започнете с доза наполовина (¼ ч.л.) и постепенно увеличавайте. Най-лесният начин е да разтворите в сок, шейк или кисело мляко. Може да добавите и в мюсли, сурови или печени десерти.

Противопоказания: Не приемайте продукта, ако имате заболявания на щитовидната жлеза.

  Хранителни стойности   за 100g
  Енергия   1361 KJ/325 Kcal
  Мазнини   3,6g
  – от които наситени мастни киселини   0g
  Въглехидрати   71,4g
  – от които захари   32,1g
  Белтъци   14,3g
  Сол*   0,05g
  Влакнини   7,1g

*Съдържанието на сол се дължи изключително на наличието на естествено съдържащ се в продукта натрий.

Съхранение: На сухо и хладно място.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Био мака корен на прах 125г“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

BulgarianEnglishFrenchGermanItalianRussian

Call Now

Pin It on Pinterest