СУРОВИ БИСКВИТИ С ШАМ ФЪСТЪК

Великденските празници са точно зад ъгъла, затова ще Ви споделим тази рецепта за сурови бисквитки с шам-фъстък. В тях няма изкуствени хранителни оцветители, а само някои естествено зелени съставки като шам-фъстък и моринга на прах. Споделете тези вкусни, пълни с хранителни вещества бисквитки със семейството и приятелите си за предстоящите празници или ги направете просто, за да им се насладите у дома.

В тази рецепта не е включено печене, а бисквитките са заредени със здравословни съставки. Частта за бисквитки е направена предимно от суров белен шам-фъстък, за увеличаване на протеини, добри мазнини, антиоксиданти и желязо. Мекият орехов вкус на шам-фъстък, съчетан с настърган кокос и овесени ядки, създава задоволително лакомство с допълнителни фибри. Комбинацията от шам фъстък и овесени ядки компенсира липсата на пшенично брашно и запазва рецептата без глутен. Освен това няма да имате нужда от яйца или масло, така че рецептата е идеална за вегански диети и диети без млечни продукти. Това не са традиционните бисквити на зърнена основа, но са подхранващи и вкусни.

За засилване на зеления цвят, можете да добавите супена лъжица моринга на прах към рецептата. Моринга е енергизираща суперхрана, която идва от богатите на хранителни вещества листа на дървото Moringa oleifera. Това е пълноценен протеин с всичките 9 незаменими аминокиселини, от които тялото се нуждае, и е пълен с антиоксиданти, които са признати за ефектите си против стареене. https://medpedia.framar.bg/%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0/%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D0%B0

Суровото кашу и бадемовото масло придават гладка и кремообразна консистенция на пълнежа за бисквитите, да не говорим за допълнителните им хранителни вещества. Кокосовото масло работи изключително добре като заместител на маслото и тежката сметана за разбиване и се счита за здравословна мазнина, която тялото може лесно да преобразува в енергия. Можете да приготвите пълнежа, докато бисквитките се стегнат във фризера, така че да сте готови да сглобите вашите вкусни сандвичи бисквитки, след като стегнат.

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

Бисквити:

1 чаша шам фъстък суров белен https://royalnuts.bg/%d1%88%d0%b0%d0%bc-%d1%84%d1%8a%d1%81%d1%82%d1%8a%d0%ba-%d0%b1%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d1%81%d1%83%d1%80%d0%be%d0%b2/

1/2 чаша кокосови стърготини https://royalnuts.bg/%d0%ba%d0%be%d0%ba%d0%be%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%b8-%d1%81%d1%82%d1%8a%d1%80%d0%b3%d0%be%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b8-%d0%bf%d1%8a%d0%bb%d0%bd%d0%be%d0%bc%d0%b0%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b8/

1/4 чаша овесени ядки https://royalnuts.bg/%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%81%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d1%8f%d0%b4%d0%ba%d0%b8/

2 супени лъжици подсладител

1 супена лъжица моринга на прах (по желание) https://royalnuts.bg/%d0%b1%d0%b8%d0%be-%d0%bc%d0%be%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%b3%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d1%85-125%d0%b3-2/

1-2 супени лъжици вода

1 ч. л. екстракт от ванилия

Пълнеж:

1 чаша кокосови стърготини https://royalnuts.bg/%d0%ba%d0%be%d0%ba%d0%be%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%b8-%d1%81%d1%82%d1%8a%d1%80%d0%b3%d0%be%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b8-%d0%bf%d1%8a%d0%bb%d0%bd%d0%be%d0%bc%d0%b0%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b8/

1/2 чаша сурово кашу https://royalnuts.bg/%d0%ba%d0%b0%d1%88%d1%83-%d1%81%d1%83%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%be/

1/4 чаша овесени ядки

2 супени лъжици бадемово масло

1 ч. л. ванилия

1 супена лъжица кокосово масло, разтопено https://royalnuts.bg/%d0%ba%d0%be%d0%ba%d0%be%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%be-%d0%bc%d0%b0%d1%81%d0%bb%d0%be-370-%d0%bc%d0%bb/

Инструкции:

Поставете съставките за бисквитките в кухненския робот и ги разбъркайте, докато сместа се събере.

Поставете сместа между две парчета найлоново фолио и използвайте точилка, за да разточите тестото за бисквитки, докато стане с дебелина около 1/2 см. С кръгла форма за бисквитки изрежете бисквитките, докато нямате повече тесто. Сложете бисквитките във фризера за 5-10 минути, за да се стегнат.

Междувременно пригответе пълнежа, като поставите съставките в кухненския робот и разбиете сместа, докато стане гладка.

Извадете бисквитките от фризера и със супена лъжица поставете от пълнежа върху половината бисквити. Другата част от бисквитите поставете върху пълнежа и така цандвич бисквитките Ви са готови.

Насладете се веднага или съхранявайте бисквитките в хладилник до 1 седмица.

Коментари