ДОМАШНО БАДЕМОВО МЛЯКО
Количество: около 6 чаши бадемово мляко
Съставки: 2 чаши сурови бадеми Вода за накисване 8 фурми без костилка ½ чаена лъжичка морска сол 1 ванилова шушулка
Инструкции:
1. Поставете бадемите в буркан и напълнете до върха с вода. Оставете ги
да киснат най-малко 12 часа или до 48 часа. Бадемите ще се разширят по размер и почти ще се удвоят по обем, ако ги оставите да се накисват за 48 часа. Когато приключите с накисването на вашите ядки, ги изплакнете обилно с вода. Ако желаете, в този момент лесно можете да ги обелите, въпреки че това не е необходима стъпка.
2. Поставете изплаканите бадеми в блендер на висока скорост заедно с 6-те чаши вода, фурмите, солта и ванилията.Смесете всичко на висока скорост за 1½ до 2 минути.
3. Поставете тензухена кърпа или голяма купа с ръбовете висяща отстрани и изсипете бадемовата смес в кърпата. Вдигнете кърпата от купата и използвайте ръцете си, за да изцедите течността. Когато вече не можете да извлечете никаква течност от кърпата, оставете кърпата, пълна с целулоза, настрана.
4. Изсипете бадемовото мляко в подходящ буркан или стъклено шише, и поставете в хладилник. Пийте веднъж охладено! Обърнете внимание, че ще трябва да разклатите бутилката преди да излеете млякото, тъй като то естествено ще се отдели, докато седи в хладилника.
Източник и снимки https://www.thekitchenmccabe.com/2017/04/25/homemade-almond-milk/