БАДЕМОВА ПАСТА, 200г

9.80лв.

Произведена е от  смлени бадеми. Без термична обработка.

Добави в любими
Добави в любими
Бадемовата паста се получава от смилането на сурови бадемови ядки, което максимално запазва ценните качества на бадемите.Ползите от тези ядки преди всичко се свързват с високите съдържания на витамин Е. Този витамин се явява един от най-важните антиоксиданти, който предпазва клетките от преждевременно стареене и организма от свободните радикали. В бадемите са съсредоточени и витамини от групата В, без които човешкият организъм не би могъл да функционира правилно. Ползите от консумирането на бадеми при бъбречни проблеми са осезаеми, спомагат за по-лесно отделяне на песъчинки. Нормализират работата на черния дроб и далака, пречистват кръвта. Действат като естествен аналгитик. Редовният и регулиран прием на бадеми подобрява мозъчната дейност, намалява стреса и лекува безсъние.Употребата им в кулинарията е широко застъпена. Всеизвестно е, че консумацията им в сурово състояние е препоръчителна. Уникално сладкарско изделие от бадеми е марципанът. Произвежда се от фино смляни на паста бадеми, към която се добавя пудра захар. Бадемовата паста (известна още като бадемов марципан) е подходяща за глазура на торти или самостоятелно, оформена като бонбони. Съдържание: сурови смлени бадеми. Съдържа алергени! Може да съдържа следи от други ядки и семена. Хранителна стойност на 100 g Енергия: 575 kcal / 2404 kJ Мазнини: 49 g от които наситени: 4 g Въглехидрати: 22 g от които захари: 4 g Фибри: 12 g Протеини: 21 g Сол: 0 g Начин на употреба: За директна консумация. Опаковка: 200 гр.